Categorieën

Service

Pest mij maar !

Pest mij maar !
Sport

Pest mij maar !

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 29-08-2015
  • Sport
Pest mij maar !
VLAARDINGEN – Hij is twee meter elf lang, werd met verschillende basketbalclubs maar liefst zeven maal Nederlands kampioen en speelde ook nog eens vier jaar in de Verenigde Staten. Gisteren was hij te vinden op het Veerplein waar hij een basketbalclinic gaf voor de jeugd: Henk Pieterse.

Henk Pieterse groeide op als mikpunt van pesterijen maar wist via zijn sport zijn leven een andere wending te geven en reist tegenwoordig door het land om jeugd en volwassenen bewust te maken van de invloed van pesten. Hij vertelt hierbij van zijn eigen ervaringen, maar luistert ook naar de verhalen van kinderen die zelf nu nog vaak het mikpunt zijn. Met zijn basketbalclinics weet hij daarnaast de aandacht te vangen, te boeien en de nadruk te leggen op sport, plezier en samen spelen.

Pieterse werd gisteren op het Veerplein ondersteund door wethouder Cees Oosterom, die het startschot gaf voor het evenement door heel vaardig een basketbal in het netje te werpen. Wat volgde was een avondje lekker ‘ballen’ door tientallen kinderen onder leiding van de grote vriendelijke reus die Pieterse is.