Pietersen: een vitale honderdjarige

23-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Christiaan Pietersen vestigde zich op 9 oktober 1916 als zelfstandig elektricien met een winkel in de Brede Havenstraat 3-5, het pand waar nu Grieks restaurant Delphi zit. Afgelopen vrijdag werd in aanwezigheid van de derde en vierde generatie Pietersen het honderdjarig bestaan van Pietersen Elektriciteit BV gevierd. Dat uit stukken van het Stadsarchief Vlaardingen achteraf bleek dat de oprichter al iets eerder dan 1917 begonnen was mocht de pret niet drukken.

100 jaar is een prachtige mijlpaal in deze tijd en de ‘firma Pietersen’ zal hiervoor door het hele jaar heen diverse festiviteiten voor personeel en relaties organiseren. Op 20 januari was de aftrap in café Stam aan de Markt, één van de panden waar eerder het bedrijf gevestigd was. Geen standaard bedrijfsfeest, maar meer een familiereünie, want zo is de sfeer in het bedrijf. Iedereen maakt deel uit van de familie en is net zo belangrijk als ieder ander. Het is een middelgroot bedrijf, inmiddels gevestigd aan de Westhavenkade 98 in een voormalig haringpakhuis, en niet gegroeid naar de omvang van het eerder door de crisis ‘omgevallen’ Imtech. Daardoor kan het snel en flexibel schakelen in het werk dat ze verrichten. Met het thema “More than a Solution”, ondersteunt Pietersen nu relaties/klanten met een drietal vakgebieden; Installatie techniek, Safety en technische dienst.

Na de speeches afgelopen vrijdag van onder meer directeur Pietersen, de derde generatie werden er ballonnen opgelaten en maakte alle aanwezigen een wandeling. Begeleid door een brassband voerde die  langs de diverse locaties waar Pietersen gevestigd is geweest. Later dit jaar wordt er onder meer nog een bedrijfsweekend georganiseerd.

Voor wie meer wil weten: www.pietersen.nl

 

Bekijk de foto'sGerelateerd