Pink Floyd Flower Project: de line up (4)

04-11-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Dertien muzikanten van overwegend Vlaardingse bodem laten op 9 december in de Kroepoekfabriek de muziek van Pink Floyd opnieuw leven. Projectleider Bo Singerling benaderde begin dit jaar bevriende musici die al in verschillende samenstellingen op de "All Star" optredens in de Kroepoekfabriek het podium lieten daveren en het massaal toegestroomde publiek deden genieten. Daarnaast heeft elk lid van de band de nodige sporen al verdiend met muzikale ervaring in diverse andere bands. We stellen er wekelijks een aantal voor.

Marjolein de Bloeme – degene die deels aanleiding was om toe te werken naar het optreden van 9 december: vader Jan de Bloeme beloofde projectleider Bo Singerling bij een kerstdiner haar hand als het Pink Floyd project van de grond kwam. Marjolein en Bo hebben echter al lang een relatie, dus dat maakte niet echt meer uit. Heeft naar eigen zeggen nauwelijks muzikale ervaring, maar na lang nadenken bleek ze toch eerder in een band te hebben gespeeld: Nitrium. Een ‘ruige’ band waar ze destijds instapte, mede omdat ze verliefd was op de gitarist, en daar heeft ze zo’n drie jaar deel van uitgemaakt als toetsenist. Stijl: Gun’s ’n Roses en Metallica. Daar heeft ze ook echt leren spelen, maar tegelijkertijd zegt ze: ,,Ik heb geen talent, maar als je echt graag wilt en hard werkt dan maak je toch een muzikale groei door’’. Een pittige baan is er oorzaak van dat het daar min of meer toch stopte, maar voor het Floyd Flowers Project is ze weer ‘aan de bak gegaan’ en maakt ze achter de toetsen bij tenminste één nummer, misschien meer, deel uit van de band. Voor het optreden van 9 december verwacht ze veel energie met elkaar en kippenvelmomentjes.

Andrew Denker – gitarist, zowel solo als slag en ook nog ‘lapsteelguitar’; let op Andrew bij onder meer het nummer “Great Gig in the Sky ! Startte zijn carrière, zoals meer leden, in schoolbandjes en deed dit onder meer op de Jozefmavo. Kreeg les van zijn negende tot aan zijn vijftiende en richtte zich toen voor langere tijd meer op ene bestaan als dj dan op zijn gitaarspel. Voor de wat ‘oudere’ Vlaardingers: bekend uit onder meer Maddox ! De gitaa kwam eigenlijk pas weer goed en wel terug in 2011. ,,Mijn zus zat toen op gitaarles en ik zat er een ‘beetje omheen te pingelen’. Op mijn huidige werk heb ik in een band gezeten met collega’s: Break Even. Dat stopte echter ook weer en daarna kwam Bo Singerling. Hij vroeg me in café Ouroboros aan de Hoogstraat om eens mee te gaan ‘jammen’ in Kofa aan de Zomerstraat. We wisten van elkaar niet hoe goed we echt waren, maar het sloeg wel aan, wederzijds’’. Via All Stars in de Kroepoekfabriek kwam toen het Floyd Flower Project en voor Andrew was dat een geschenk uit de hemel: ,,Ik wilde altijd al graag Pink Floyd spelen maar mijn collega’s in de band Break Even zagen dat absoluut niet zitten’’ . Je kunt Andrew straks live horen met de rif van Wish you were here en solo’s bij Money en Time. Op 9 december wordt het volgens Andrew ‘helemaal top!’. ,,Ik verwacht er veel van, ook omdat het een totaalbeleving wordt, muziek, maar ook video en lichteffecten. We zijn nu echt een bandje geworden, waarbij ik Jan de Bloeme dankbaar ben voor wat hij ‘aangericht’ heeft’’.

Voor tickets kun je hier !  terecht op de website van de Kroepoekfabriek

Meer informatie vind je hier!Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date