Plannen voor Bassie & Adriaan Pretpark

09-11-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen, met zes zetels de grootste partij in de Vlaardingse gemeenteraad, komt met steeds grotere plannen om de haringstad weer op de kaart te zetten. Na plannen voor de terugkeer van de Wielerronde van Vlaardingen en Vlaggetjesdag lanceert de partij nu een initiatief voor een heus Bassie & Adriaan pretpark. Dat zou moeten verrijzen op het voormalige Sportpark Vijfsluizen.

De Telegraaf bracht vanochtend de plannen groot op de Binnenlandpagina. Het park zou een blijvend eerbetoon moeten worden aan de clown en de acrobaat die Vlaardingen meer dan wie ook op de kaart hebben gezet. Het idee komt uit de koker van raadslid Ben Vuijk, een zelfverklaard Bassie & Adriaan-fan. Hij loopt al jaren met het plan rond en weet inmiddels partijgenoot Tim Thiel aan zijn zijde.

,,Dit is het goede moment om het concreet te maken'', meent Vuijk. ,,De tentoonstelling over Bassie en Adriaan die vorig jaar in Familietheater Flamingo werd georganiseerd, trok duizenden bezoekers van heinde en verre naar Vlaardingen.'' Het plan zou volgens ONS.Vlaardingen niet veel hoeven te kosten. ,,Je maakt een paar poppen geïnspireerd op de tekeningen uit de stripboeken van Bassie en Adriaan en in België tik je wat goedkope attracties op de kop'', laat Thiel aan de Telegraaf weten. Het centraal gelegen gebouw zou moeten dienen als restaurant en de aangebouwde gymzaal als circustent.

Bassie en Adriaan zelf hebben al laten weten dat ze het een fantastisch plan vinden. Zes jaar geleden was er al eens een plan om hen met een standbeeld te eren. Een standbeeld dat er overigens nooit is gekomen. Het is voor Ons.Vlaardingen te hopen dat de 'pretparkplannen' ook niet in schoonheid sterven. Van eerdere plannen voor Vijfsluizen - eerst een kantorenpark en daarna nog een plan voor 600 appartementen - werd weinig meer vernomen.Gerelateerd