Praisedienst Kerk van de Nazarener

18-01-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Met een man of twaalf zijn ze in 1981 gestart vanuit het koffiebarwerk van Youth for Christ. Er werd eerst veel en vaak op zaterdag ontbeten in de koffiekamer van de Remonstrantse kerk aan de Hoflaan en er werden plannen gesmeed om een eigen kerk te starten. Uit dit proces is de Kerk van de Nazarener Vlaardingen gegroeid, tegenwoordig gehuisvest in een eigen gebouw aan de Zwanensingel 1. Die twaalf ‘eerstelingen’ zijn uitgegroeid tot een gemeenschap van zo’n 2000 leden en andere belangstellenden.

Er wordt niet geëvangeliseerd, wel worden er vriendschappen gesloten en aangehaald en de opmerkelijke groei is daar het resultaat van. Er zijn al wat langer uitbreidingsplannen, het gebouw zou groter moeten zijn om alle plannen gestalte te kunnen geven: nog meer een open huis zijn voor de wereld om hen heen. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld maaltijden serveren voor een prikkie of voor niets, een opvang voor wie ‘in zwaar weer verkeerd’ en meer broodnodige maatschappelijke functies. En religie ? Daar doen ze niet aan: ,, Wij zoeken naar een religieloze navolging van Jezus in de wereld van de 21e eeuw. Met andere woorden: wij willen de boodschap van Jezus Christus gestalte geven, in liefde, niet gebonden door vaste liturgie en dogmatiek’’ (bron: website Kerk van de Nazarener Vlaardingen)

Tot al die plannen vorm krijgen laten ze al regelmatig van zich horen: de organisatie van Het Glazen Huis Vlaardingen lag bijvoorbeeld van het begin af aan bij de Kerk van de Nazarener, met name de jongeren.

Vaak trekken ze er dus op uit, maar je kunt ook naar hen toegaan. Zo zal er zaterdag 30 januari een Praisedienst plaatsvinden in de Kerk van de Nazarener in Vlaardingen, Zwanensingel 1. De dienst begint om 20:00 uur. Deze Praisedienst is voor iedereen! De toegang is gratis en je hebt geen kaartje nodig. En wat je kunt verwachten ? Allemaal de handen omhoog ? Nee hoor, veel zingen en een meestal lekker kort praatje. Ieder het zijne, op zijn of haar eigen manier.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date