Praten over Vlaardingen als creatieve stad

30-10-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op woensdag 1 november vanaf 19.30 (zaal open 19.00 uur) heet het bestuur van de Maatschappelijke Kring Vlaardingen (MKV) zijn participanten, plus acteurs, muzikanten, beeldend kunstenaars en andere creatieven, en ook kunstaanbieders, politici en beleidsmakers van harte welkom in Merlins Marigold/Het Merlijntheater aan de Korhoenlaan nr. 7.

Tijdens die bijeenkomst zal, op verzoek van de MKV, het team van de Denkschool Vlaardingen (www.dedenkschool.nl ) op een speciale wijze een tweetal ‘filosofische gesprekken’’ leiden over Vlaardingen als creatieve stad, met twee centrale vragen:

1. Wat heeft Vlaardingen aan haar kunstenaars?
2. Mag een kunstenaar geld verdienen aan zijn werk?


Waarom deze bijeenkomst:

Praten over kunst is vaak praten over geld, over panden, over beroepskrachten, over vrijwilligerswerk, over de zin en onzin van kunst, de stad en over politiek. In een tijd dat vooral veiligheid en economie de agenda bepalen. Het zijn lastige gesprekken; als je er als stad wat mee wil moet je slim zijn. En een slim moment uitkiezen: aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen bijvoorbeeld. De Maatschappelijke Kring wil een platform zijn voor de discussie, en het MKV-bestuur wil graag de uitkomsten ervan aanbieden aan de politieke partijen die straks de gemeenteraad en het college van Vlaardingen vormen. En aan de creatieven en kunst-organisaties die ‘toch wel’ doorgaan met hun passie.


De agenda van de avond:

19.00 uur – zaal open
19.30 uur – welkom en opening door het MKV-bestuur
19.45 uur – introductie methode door de Denkschool en gespreksronde 1
20.30 uur – pauze
20.45 uur – intermezzo door Jo Creemers, acteur en theaterproducent
20.55 uur - gespreksronde 2 en afsluiting
21.40 uur – einde en borrel


Aanmelden

Per mail naar info@mkvlaardingen.nl . NB, er is in de ‘binnenring’ plaats voor twee maal 12 deelnemers aan de gesprekken. In de buitenring idem. Dus vol is vol!Gerelateerd