Proef tweede uur gratis in parkeergarage stopt

18-08-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vanaf 24 augustus is het  afgelopen met het tweede uur gratis parkeren. Dat besloten Stichting Stadshart Vlaardingen, Multi Vastgoed, parkeergarage-exploitant BKS en de gemeente. In september 2019 is het tweede uur gratis parkeren ingevoerd om mensen te verleiden langer in de stad te blijven, maar tot meer omzet heeft dit niet geleid. Daarnaast is er geen geld meer om de proef voort te zetten.

Er is een paar keer gemeten hoe groot de stijging was van het aantal parkeerders dat langer dan een uur in de parkeergarages bleef staan. Dat was hoger dan voorheen maar ook het betaald parkeren op straat nam toe. Daarmee wordt het lastig de stijging van de verblijfsduur in de parkeergarages toe te kennen aan de gratis parkeerproef.

Vanaf maart zorgden de coronamaatregelen voor een sterke terugloop in het parkeren. Ook de verblijfsduur van parkeerders nam sterk af. Parkeerde voor de coronamaatregelen nog 46% van de parkeerders langer dan een uur in de garages, na half maart was dit nog maar 29%.Gerelateerd