Protest tegen medisch centrum zwelt aan

30-08-2017 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN - Aanstaande donderdag wordt er weer in de gemeenteraad vergaderd over het beoogde medisch Centrum Hooglede in de wijk Park Hooglede. Al eerder hebben bewoners met de raad gesproken  over hun bezwaren tegen de komst ervan. De kritiek van bewoners van Park Hooglede bestaat vooral uit de volgende zaken: extra parkeerdruk, extra verkeersdruk, de grootte van het gebouw dat 'megalomaan' wordt genoemd en het onvolledig of onjuist geïnformeerd zijn.

Een grote groep bewoners heeft zich al eerder verenigd in de Facebookgroep Park Hooglede buren  waar ook een enquête gehouden is met de vraag of 'u met de wetenschap van nu voor of tegen de komst van het bedrijven gebouw Medisch Centrum Hooglede bent'. De uitkomst is niet verrassend: alle deelnemers stemden tegen. In de wijk zelf hangen inmiddels al de nodige spandoeken, waarvan een enkele weggehaald leek door de bouwer en een ander door medebewoners die het 'niet chic' vonden staan in hun wijk.

Donderdag 31 augustus wordt er vooral gesproken over een WOB-verzoek van bewoners die informatie wilden hebben over de verkoop van de grond. Die informatie is niet geheel vrijgegeven door de gemeente vanwege concurrentiegevoelige informatie: als de verkoop aan huisartsen De Wit en Verzijl voor het medisch centrum niet doorgaat dan kunnen andere partijen er ongewenst voordeel uit halen.

Ondertussen trekken de protesterende bewoners verbaal alle registers open door een structureel gebruik van de woorden 'megalomaan'  (wat in de oorspronkelijke betekenis duidt op grootheidswaan) en 'bedrijvenverzamelgebouw'. Niet iedereen lijkt echter erop tegen; er werd op Facebook ook al melding gemaakt van een voorstander van de komst van het medisch centrum.

Wie in één van de appartementsgebouwen aan de kant van de Vlaardingse Vaart woont, of gaat wonen, heeft overigens het meeste 'last' van het beoogde medisch centrum. Aan de andere kant ligt nog een kale vlakte waar nog geen paal de grond ingeslagen is.

De commissievergadering van de gemeenteraad begint om 19:30 met het inspreken door belanghebbenden. Locatie: de Burgerzaal in het oude stadhuis aan de Markt 11.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date