Categorieën

Service

PvdA verrast MOM met cheque

PvdA verrast MOM met cheque
Nieuws

PvdA verrast MOM met cheque

  • Redactie
  • 10-11-2015
  • Nieuws
PvdA verrast MOM met cheque

VLAARDINGEN – Bij de PvdA is het een goede gewoonte maandelijks iemand in het zonnetje te zetten en te verrassen met een bos bloemen. Gisteravond trokken fractieleden van de partij er weer op uit, ditmaal zonder bloemetje maar wel met een ander cadeautje. De gelukkigen waren de mensen achter de organisatie van MOM, Maaltijden Op Maandag.

MOM is een niet commercieel pop up restaurant en onderdeel van Stichting Van Ruytenburch, Stadslandbouw Vlaardingen. Van Ruytenburch verbouwt groenten, fruit en bloemen op braakliggend bouwterrein, en zat tot vorige week achter de oude brandweerkazerne aan de Hoflaan.

Het MOM-team bestaat uit 4 thuiskoks: Ineke, Trudy, Greetje en Charles, die om de week op maandag een prachtige maaltijd voorschotelen aan de bezoekers. Een maaltijd met producten van de stadsakker. Voor een bedrag van rond de €5,00 (soms iets meer) kan iedereen aanschuiven. Je neemt daarbij je eigen drankje mee, dat houdt de prijs laag.

MOM organiseert deze maaltijden op maandag met als doel mensen met elkaar te verbinden. Het was gisteren de laatste keer dat er gegeten kon worden in de oude brandweerkazerne. Het perceel achter de oude brandweerkazerne is vanwege de bouwwerkzaamheden weer 'teruggegeven' aan de gemeente Vlaardingen.

PvdA Vlaardingen vindt MOM een geweldig initiatief en heeft dit daarom beloond met een cheque van 50 euro. Een bloemetje konden de mensen achter MOM zelf immers nog van het land achter de brandweerkazerne halen.

Volg MOM op Facebook via DEZE! link, waar je wordt geïnformeerd over de nieuwe MOM-data