Recordaantal toeschouwers Varend Corso

06-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN/REGIO - Het Varend Corso heeft volgens de organisatie een recordaantal toeschouwers getrokken. Er stonden vrijdag, zaterdag en zondag in totaal naar schatting 550.000 mensen langs de waterkant om de boten te bewonderen. Het was weer een zeer succesvolle editie met dit jaar als thema Helemaal Hollands!

Aanvankelijk werd er vanwege de hitte gevreesd voor minder toeschouwers tijdens deze editie van het Varend Corso, maar omdat de temperaturen zaterdag en zondag wat waren gedaald, waren de omstandigheden ideaal. De organisatie merkt ook dat er steeds meer mensen van buiten de regio komen.

In de prijzen


De corsoboot van Hoek van Holland sleepte met de familie Flodder de felbegeerde publieksprijs binnen. Zaterdagavond mochten zij al de eerste prijs voor niet-commerciële corsoboten in ontvangst nemen. De Delftse corsoboot, De Gouden Eeuw, werd bij de commerciële vaartuigen tot winnaar gekroond.

De originaliteitsprijs ging naar Een ander Westlands kissie van Wim Zwinkels. De bindersprijs bleek een prooi voor Maaike van den Burg en Nely de Bruin en de figuratieprijs was voor de jeugdboot ’50 tinten Amsterdam’.Gerelateerd