Recordbedrag voor KIKA van stichting Vrienden van Ramon de Rond

25-06-2018 Nieuws Redactie

Fotografie: Esther Hulspas

VLAARDINGEN - Het 4e Ramon de Rond toernooi heeft een recordbedrag van €20.404,04 opgebracht voor Kika. De cheque met deze enorme opbrengst reikten de organisatoren zaterdagmiddag 16 juni uit aan Ton Legerstee van Kika tijdens de rust van de finale van het Vlaardings voetbalkampioenschap. Deze finale was ook op het complex van sc Victoria’04, waar een week eerder het Ramon de Rond toernooi werd gespeeld.

Voordat Rien Schimmel van Kika het toernooi op 16 juni opende, had hij een verrassing voor de mannen die het evenement al 4 jaar organiseren. Hij benoemde hen tot ambassadeur van Kika en spelde hen het daarbij behorende unieke speldje op. ,,Wauw, wat een erkenning. Ik ben emotioneel en trots om dit te mogen ontvangen’’, zei Marco Bakker één van de kersverse Kika-ambassadeurs.

In alle opzichten was de 4e editie van het Ramon de Rond grootser dan de drie voorgaande edities. Nieuw was het toernooi in de ochtend met 12 jeugdteams. Daarna was het aan een record aantal van 48 teams om te gaan voetballen. Het werd sportief gezien een geweldige dag waarbij de Olympische gedachte, meedoen is belangrijker dan winnen, tot in de perfectie werd nageleefd.

Het Ramon de Rondtoernooi is niet alleen voetballen. Diverse foodtrucks zorgden voor een gezellig sfeertje op het plein met broodjes hamburger, diverse tosti's, kibbeling of een crêpes met Nutella. De hele dag was er muziek van de Arne van der Zande drive-in show, afgewisseld met live optredens van Party Ray, BEM en feestband Cover the Cage.

De jaarlijkse veiling met RTV Rijnmond coryfee Jack Kerklaan was op sommige momenten hilarisch en leverde een mooi bedrag op. Op het zeer druk bezochte kidsplein krioelde het van de gillende en rennende kinderen, onderweg naar één van de 7 springkussens en stormbanen of net geschminkt genietend van een suikerspin of een slush ijsje.

Kortom het was een geweldige dag die tot doel had om zoveel mogelijk geld op te halen voor de stichting kinderen kankervrij, KIKA. En dat is weer gelukt, en hoe. Volgend jaar is het eerste lustrum. ,,En dat zal weer één groot feest worden. Zeker weten'',  besluit Marco Bakker.Gerelateerd