Renewi ruimt op in Vlaardingen tijdens World Cleanup Day

21-09-2020 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - Tijdens de World Cleanup Day gaan wereldwijd duizenden mensen de straat op om afval op te ruimen. Natuurlijk draagt ook Renewi een steentje bij aan dit initiatief om samen de wereld een stukje schoner te maken. Afgelopen vrijdag is een team van Renewi naar buiten gegaan om afval in te zamelen.

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. De (plastic) vervuiling is nog steeds een wereldwijd probleem. Het doel van World Cleanup Day is naast het ophalen van zoveel mogelijk afval, ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval en de herkomst hiervan.

Het Oranjepark in Vlaardingen was afgelopen vrijdag de locatie waar vijftien collega’s van Renewi zich sterk hebben gemaakt voor het inzamelen van afval. Naast de Renewi collega’s was ook Daan Strang van de partij. Daan liep in augustus in 23 dagen van Den Helder naar Cadzand om het strand een stukje schoner te maken, een fantastische prestatie waarin hij ruim 1.800 kilo afval ophaalde. Het leverde naast een schoner strand ook enorm veel publiciteit op.

Regiodirecteur Eric Pero: ,,Bij Renewi richten we ons voornamelijk op het verkrijgen van waarde uit afval. Hier sluit de World Cleanup Day perfect op aan. Naast dat het belangrijk is dat we afval opruimen, is het ook heel leuk en gezellig om dit met z'n allen te doen. zeker op zo’n zonnige dag!‘’. Daan Strang: ,,Mooi om te zien dat steeds meer bedrijven en mensen bezig zijn met het schoon houden van de omgeving, het geeft gewoon veel energie om wat goeds te doen voor het milieu. Ik nodig dan ook iedereen uit om dit ook eens te doen.''

Bekijk de foto's

Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date