Rietputten tijdelijk afgesloten voor bezoekers

29-08-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Van dinsdag 3 september tot medio oktober zijn de Rietputten in Vlaardingen achter het ‘Volksbos’ afgesloten voor bezoekers. In deze periode graaft bouwconsortium BAAK binnen de Rietputten slib af voor de aanleg van de Blankenburgverbinding en verplaatst dit naar een ander deel van het gebied (zie afbeelding). Voor de veiligheid van recreanten en werknemers sluiten ze de Rietputten in deze periode af voor bezoekers.

Het slib wordt gebruikt voor de aanleg van een klein stukje van de Waterharmonica, een onderdeel van het project S.C.H.O.O.N. van het Hoogheemraadschap van Delfland. 
 

Locatie werkzaamheden Rietputten

BAAK heeft met deze werkzaamheden gewacht tot de rietvogels uitgebroed waren. Een ecoloog heeft het gebied inmiddels vrijgegeven. De werkzaamheden duren naar verwachting ruim een maand. Mochten de werkzaamheden eerder klaar zijn, dan worden de Rietputten weer opengesteld.

Ook op het terrein tussen de Rietputten en de spoorlijn legt BAAK in opdracht van Hoogheemraadschap van Delfland een stukje van de Waterharmonica aan. Hier vindt nu archeologisch onderzoek plaats en wordt wat groen verwijderd. In januari wordt daar riet aangeplant. Omdat de betreffende strook nooit toegankelijk is voor recreanten, geeft dit geen extra hinder.Gerelateerd