Ritselende blaadjes, zwerfvuil en rammelende bestrating

31-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - We genieten wat af met z’n allen van het weer deze zomer maar de aanhoudende droogte heeft ook minder leuke gevolgen. Die worden steeds merkbaarder in parken en op paden in de stad.

Op verschillende plekken ziet u dat bomen en beplanting toch echt last krijgen van vochtgebrek. Bij een aantal jong aangeplante bomen (beplanting die het afgelopen plantseizoen of het jaar ervoor is aangeplant) in de stad wordt daarom water gegeven. Het gebeurt alleen bij de bomen die het het hardst nodig hebben. In verband met de droogte mag er alleen nog maar water uit de Vlaardingse Vaart worden gebruikt. Ondanks het watergeven wordt er verwacht dat een aantal jonge bomen het niet zal halen. Oudere beplantingen zijn dieper geworteld en moeten zichzelf kunnen bedruipen.

 

Losliggende tegels

Een ongemak waarvan minder mensen zich kunnen voorstellen dat het met de droogte te maken heeft, zijn de vele losliggende tegels. Vooral in stopen en fietspaden rammelt het. Door de droogte klinkt de onderlaag wat in en het zand tussen de tegels wordt fijner en waait weg. Zeker op fietspaden waar veel boomwortels onderdoor lopen, wiebelen losliggende tegels soms zo hun rijtje uit en dat kan een vervelend risico opleveren voor fietsers. Ziet u ergens gevaarlijk losliggende tegels? Leg de tegel zo mogelijk terug en maak een melding via de Buitenlijn of de BuitenBeter app.

 

Zwerfafval

Het heerlijke weer vraagt om gezelligheid in de parken, bij speelplaatsen, op bankjes, bij de Krabbeplas. Vlaardingers zijn massaal buiten, we eten buiten, drinken buiten, lezen buiten een tijdschriftje, roken een sigaretje of verschonen zelfs een baby buiten. Helaas vinden niet alle restjes van deze bezigheden een afvalbak. Deels omdat de afvalbakken buiten deze dagen sneller vol zijn en niet altijd extra kunnen worden geleegd en deels omdat niet iedereen even netjes daarin is. Een volle afvalbak of geen zin om naar een afvalbak op zoek te gaan? Fijn als u dan de resten van uw spullen mee terug naar huis neemt. Zo maken we er met elkaar een mooie zomer van.Gerelateerd