Ronde Tafel 56 haalt groot geldbedrag op voor ‘Movember’

04-12-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De mannen van de Ronde Tafel 56 besloten dit jaar om mee te doen met ‘Movember’, een initiatief waarbij mannen in de maand november een snor laten staan voor het goede doel (Moustache November). En dat deden ze met succes! 

Groot bedrag opgehaald
Ondanks het afzien van de grote borstels onder de neuzen van de mannen, hebben ze maar liefst € 7.285 opgehaald voor de Movember-actie. Zo eindigden de mannen op nummer 5 van beste teams van Nederland. Het doel was gezet op € 5.630 en het resultaat was dus nog een stuk hoger dan initieel verwacht. De hoogste persoonlijke score is behaald door Koen Meerman, met een bedrag van € 1.436. 

Sponsoren
Ronde Tafel 56 heeft uit hun eigen achterban gevraagd om steun voor de gezondheid van de man: vaders, broers, zoons en vrienden. Ook hebben veel van de mannen hardgelopen voor dit doel.

Movember-initiatief
Sinds 2003 heeft Movember meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, waarmee het de status quo uitdaagde, onderzoek opschudde en mannen motiveerde om actie te ondernemen voor hun gezondheid. De Movember Foundation redt en verbetert de levens van mannen met programma's gericht op prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheid en de preventie van zelfmoord.