Rotonde Oost: minder ongevallen dan gedacht

23-01-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Je gevoel klopt niet altijd met de werkelijkheid. Dat blijkt uit de beantwoording van de vragen over het aantal ongevallen bij de rotonde bij Vlaardingen Oost. ,,Is het daar wel veilig genoeg en moeten er niet wat extra maatregelen worden genomen’’, zo vroeg raadslid Erik van Pienbroek kort geleden aan het college van burgemeester en wethouders.

Van Pienbroek: ,,Omdat er vaker ongevallen op deze rotonde worden gemeld vragen wij ons af of hier niet iets aan de veiligheid gedaan moet worden. Vaak betreft het een aanrijding tussen een auto en een fiets. Komt het doordat fietsers hier 2 richtingen op mogen rijden, is de verlichting niet voldoende, rijden automobilisten te hard.... wij weten het niet maar vinden het wel opvallend dat hier vaker ongevallen gebeuren waarbij ook fietsers betrokken zijn. Zeker nu de Hoekse Lijn in gebruik is genomen maken meer fietsers gebruik van deze rotonde. Wij hopen dat met de juiste aandacht én aanpassingen ongevallen voorkomen kunnen worden.’’

Al met al zijn in 2019 vier ongevallen geregistreerd op de rotonde Burgemeester van Lierplein nabij metrostation Vlaardingen Oost. De ongevallenregistratie laat zien dat het hier drie keer een ongeval betrof waarbij een personenauto en fietser betrokken waren en een keer een ongeval tussen twee personenauto's. ,,Gelet op landelijke onderzoeken en het feit dat deze rotonde aan de richtlijnen van Duurzaam Veilig voldoet, is in voldoende mate gezorgd voor een veilige wegsituatie’’, zo antwoord het college op de vragen van Van Pienbroek. ,,Dit neemt niet weg dat de verkeersveiligheid ook wordt beïnvloed door het gedrag van de verkeersdeelnemers’’.

 Gerelateerd