Rustige jaarwisseling in Vlaardingen

02-01-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - ,,De jaarwisseling is rustig en sfeervol verlopen’’, dat laat burgemeester Bert Blase weten in een brief aan de gemeenteraad. Blase schrijft dit toe aan de goede voorbereiding door de gemeente, brandweer, politie, Irado en het jongerenwerk van Minters.

Door de aangepaste tijden waarop vuurwerk mocht worden afgestoken (vanaf 18.00 uur in plaatsvan 10.00 uur) en het vuurwerkverbod op het Liesveld en Veerplein was er wederom een stuk minder overlast dan voorgaande jaren. ,,Natuurlijk kunnen we alle ervaren of gemelde vuurwerkoverlast niet helemaal voorkomen’’, aldus Blase. ,,De Lichtblauwe Brigade heeft goed gehandhaafd op het afsteken van vuurwerk buiten de toegestane tijden. Er zijn verbalen uitgeschreven en er is illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er is ook contact geweest met de ouders van (minderjarige) jongeren en zij waren zeer te spreken over onze aanpak.’’

 Op twee locaties in Vlaardingen was een vreugdevuur toegestaan, op het voormalige veld van Fortuna aan de Marathonweg en op het plein aan de Broekweg. Beide branden verliepen goed, de restanten zijn op nieuwjaarsdag opgeruimd.

.Dit jaar bestond wederom in Vlaardingen de mogelijkheid voor inwoners om meldingen uit hun eigen omgeving per WhatsApp door te geven aan de politie. Op de binnengekomen meldingen werd door de politie zoveel mogelijk gereageerd. De politie heeft in de middag van 31 december op de skatebaan Amsterdamlaan in moeten grijpen in verband met een zeer grote groep overlastgevende jeugd.

De brandweer is op 31 december 2015 en 1 januari 2016 ongeveer 25 keer uitgerukt voor meldingen, zoals bijvoorbeeld containerbranden. Het aantal vuurtonnen in de stad lijkt toe te nemen. ,,Inwoners denken dat dit hetzelfde is als een vuurkorf. Echter, eenmaal op straat staan de vuurtonnen erg in de weg voor de hulpdiensten.’’ Hier wordt komende jaarwisseling in de Oud en Nieuwskrant extra aandacht aan besteed.

Zoals elk jaar is er weer een aantal vernielingen aangericht, hoewel beduidend minder dan voorgaande jaarwisseling. Het gaat om enkele abri's, wat afvalbakken, twee verkeersborden, een aantal weggeblazen putdeksels en een verkeerslicht.

Opvallend is dat veel mensen, ondanks de informatie richting de inwoners voorafgaand aan 31 december, toch hun afval aanbieden bij de afgesloten afvalcontainers. De Lichtblauwe Brigade heeft hierop ook gehandhaafd en een aantal verbalen uitgeschreven.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date