Samen eten, samen praten en aandacht voor elkaar

20-10-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Kennismaken. Ervaringen delen. Samen eten. Welke stadsbewoner zou jíj beter willen leren kennen? Op vrijdag 13 november organiseert VVEH de elfde editie van de Dag van de Dialoog. Doe ook mee en nodig mensen uit naar wie jij nieuwsgierig bent voor een lunch of avondmaaltijd. Samen eten, samen praten en aandacht voor elkaar. ‘Er zijn verschillen tussen mensen, maar ook zo veel overeenkomsten.’

Het idee van de Dag van de Dialoog is simpel en doeltreffend: mensen komen samen en wisselen in kleine kring ervaringen uit aan de hand van een thema onder leiding van een gespreksleider. Op meerdere locaties in de stad gaan Vlaardingers tijdens een lunch of avondmaaltijd aan dialoogtafels met elkaar in gesprek. Door ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaan er nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. Zorgen voor geluk is dit jaar het gespreksthema.

 

De keuken van Vlaardingen

Jennifer Timmer, sociaal cultureel werker bij VVEH: ,,Wij geloven dat wederzijds respect de basis is voor een prettige en veilige samenleving. Deze basis creëer je door kennis. Hoe meer we over elkaar leren, hoe meer we elkaar begrijpen. De Dag van de Dialoog is een van onze activiteiten om mensen dichter bij elkaar te brengen. Zo kwamen we tijdens de voorbereidingen in contact met De keuken van Vlaardingen, een initiatief van Marleen Bos waarbij een inspirerende Vlaardinger zijn of haar levensverhaal deelt. Met de komende editie van De keuken op vrijdag 6 november bij KADE40 openen we een week met verschillende bijeenkomsten’’.

 

Dialoogtraining

Veel mensen hebben behoefte om elkaar te ontmoeten en samen te praten over hun eigen ervaringen. In een tijd waarin verschillende bevolkingsgroepen steeds meer tegenover elkaar lijken te komen staan, zijn deze positieve krachten nodig. Tijdens de Dag van de Dialoog laten stadsbewoners zien wat zij willen bijdragen aan hun stad, door samen na te denken wat zij zelf kunnen doen om de dialoog aan te gaan.

Ook een dialoogtafel organiseren of gespreksleider zijn? Kijk voor meer informatie op vlaardingenindialoog  en schrijf je in de voor de gratis dialoogtraining!Gerelateerd