Samenwerkingsovereenkomst nieuwbouw Hoogvliet getekend

09-05-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen en Hoogvliet Beheer BV ondertekenden op maandag 30 april de samenwerkingsovereenkomst voor het project Hoogvliet Parallelweg. Hiermee is het formele startschot gegeven voor de uitwerking van het project om op de huidige locatie van de Hoogvliet supermarkt aan de Parallelweg en de naastgelegen gemeentelijke pand een nieuwbouw plan te realiseren.

Het project bestaat uit een parkeergarage, een supermarkt en 39 duurzame sociale huurwoningen met parkeerdek. De woningcorporatie Stichting Waterweg Wonen uit Vlaardingen gaat deze woningen verhuren.

 

Planning

Momenteel bevindt de planuitwerking zich in de schetsontwerpfase. Hoogvliet Beheer wil samen met ontwikkelaar WAVO en architect Houdijk het schetsontwerp uitwerken naar een definitief ontwerp.  Dat ontwerp moet qua bouwstijl passen in zijn omgeving: het Museumkwartier van de Vettenoordsepolder. In vervolg op de informatieavond zijn de initiatiefnemers in gesprek met de buurt, het Kwaliteitsteam Rivierzone en de Monumenten/Welstandscommissie om tot een passend ontwerp van het bouwplan te komen.

De verwachting is dat eind van 2018 gestart kan worden met de opbouw van een tijdelijke Hoogvliet supermarkt. In 2019 wordt begonnen met de fase bouwrijp maken met onder andere de sloopwerkzaamheden aan de Parallelweg. Het totale proces van het nieuwbouwproject duurt ongeveer twee jaar.Gerelateerd