Santarun bijna uitverkocht!

08-12-2014 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Het Veerplein kleurt rood! Zondag 14 december lopen 400 mannen, vrouwen en kinderen de Santarun in een kerstmanpak. De organisatie heeft al bijna 300 inschrijvingen ontvangen. Snel inschrijven is gewenst want na 400 inschrijvingen is het echt op! De mensen die zich via de website hebben ingeschreven kunnen de kerstmanpakken ophalen bij de uitgiftepunten. De organisatoren zijn er klaar voor en de Haringkoppen trappelen van ongeduld om bij start en finish de muziek te verzorgen. 

Om 13.30 uur verzorgt Tino Hoogendijk de warming-up op het Veerplein. Om exact 14.00 uur geeft burgemeester Bert Blase het startschot en lopen alle kerstmannen, -vrouwen en -kinderen in hun eigen tempo een parcours van drie kilometer in en rond het centrum van Vlaardingen. De finish is bij de Visbank en daar wordt de Santarun afgesloten met een feestje. Nadat de deelnemers over de finish zijn gekomen krijgen zij warme chocolademelk of een kop snert-met-worst. Na het uitreiken van de herinneringsmedailles aan de deelnemers worden om ca. 15.30 de cheques overhandigd aan de goede doelen Villa Joep en Spring foundation. 

Ook voor toeschouwers is de Santarun een aanrader. Sowieso is het genieten van de aanblik van zoveel verklede Vlaardingse enthousiastelingen, die zo voor het goede doel geld bijeen brengen. Maar ook bij de finish is genoeg te beleven voor heerlijke middag. Een feestelijke afsluiting van de funloop in kerstsfeer, natuurlijk met muziek en koek-en-zopie. 

De pakken kunnen vanaf 8 december worden afgehaald bij de vier uitgiftepunten:  Running Point Michel de Maat – Korte Hoogstraat 14A, Sportschool Tino Hoogendijk – Zwaluwenlaan 478, Sportschool Tino Hoogendijk – Blois van Treslongstraat 151 en Van Kortenhof Rijwielen – Van Hogendorplaan 933. 

De Santarun is een beproefd recept, dat al in diverse steden een succes is gebleken. Altijd loopt men voor het goede doel. Dit jaar zijn dat Villa Joep en de Spring Foundation. De opbrengsten komen uit de inschrijfgelden en aanvullende sponsoring. Deelname kost €  12,50 per persoon, inclusief het kerstmanpak. Een hoger bedrag doneren mag natuurlijk ook.

Meer informatie HIER!Gerelateerd