SchuldHulpMaatje Vlaardingen zoekt vrijwilligers!

31-08-2020 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Soms kunnen mensen niet meer over de berg rekeningen, aanslagen en brieven heen kijken. Het maken van schulden is lang niet altijd iemands ‘eigen schuld’ zoals vaak wel wordt gedacht. Het verlies van werk, een scheiding, overlijden van een partner of een lening met boete kan reden zijn voor het niet meer na kunnen komen van de financiële verplichtingen.  Maar hoe krijg je de zaken weer op orde?

Al 10 jaar biedt SchuldHulpMaatje Vlaardingen ondersteuning bij het op orde krijgen van de financiën  van mensen met lichte tot forse financiële problemen. SchuldHulpMaatjes zijn vrijwilligers die een degelijke training hebben gevolgd. De circa 20 SchuldHulpMaatjes geven een-op-een ondersteuning aan mensen bij hun administratie, proberen oplossingen voor kleine schulden te vinden of bieden ondersteuning aan mensen die een traject van schuldhulpverlening doorlopen. Ook is er nazorg wanneer dit traject afgerond is. 

Met de Coronacrisis zijn veel mensen in financiële problemen gekomen en nieuwe maatjes zijn hard nodig om een wachtlijst te voorkomen. Van hen wordt gevraagd dat ze vanuit hun werk- of privésituatie kennis of ervaring hebben met financiële administratie. Ook belangrijk zijn de kwaliteit en het plezier om mensen met problemen te begeleiden en er wordt één dagdeel per week beschikbaarheid gevraagd voor dit werk. Vier keer per jaar zijn er maatjesavonden waarop maatjes ervaringen uit kunnen wisselen en informatie krijgen en bijscholing vindt plaats via e-learningmodules. Twee coördinatoren begeleiden de SchuldHulpMaatjes. Voor de onkosten die de maatjes maken, ontvangen zij een vergoeding.

Ook geïnteresseerd om SchuldHulpMaatje te worden of liever eerst wat meer informatie? Neem dan contact op met Rob van Herwaarden. Hij is bereikbaar op 010 – 4346855 | 06 – 42406350 of rvanherwaarden@dewindwijzer.nl.

 

 Gerelateerd