Scoutcentrum Vlaardingen gaat verhuizen

05-11-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse scouting en de gemeente zijn overeengekomen dat het scoutcentrum aan de Broekpolderweg gaat verhuizen. Dit is nodig om geen last te hebben van de verbreding van de A20 vanwege de komst van de Blankenburgverbinding. Nadat de afspraken eerder officieel waren getekend op het gemeentehuis, hees wethouder Ruud van Harten samen met de scouts op zaterdag 5 november de scoutingvlag op de beoogde nieuwe locatie langs de Vaart. Daarna lanceerde scouting de nieuwe website: www. scoutcentrumverhuist.nl. 

Op de nieuwe locatie is nog niets te zien van de toekomstige activiteiten. Het hijsen van de vlag vond dan ook plaats in de blubber, met een kampvuurtje om lekker warm te blijven. ,,Deze nieuwe plek wordt voor honderden Vlaardingse kinderen dé poort naar het echte buitenleven. De Broekpolder is hun wildernis en de Vaart hun wijde water: een onmisbaar speelveld voor al deze kinderen en de betrokken vrijwilligers’’, zegt voorzitter Peter Korpel.

Wethouder Van Harten is blij dat scouting de verhuizing in gang kan zetten. ,,Als de nieuwe gebouwen er staan kan Vlaardingen nog vele jaren genieten van alles wat scouting te bieden heeft.’’

De scouts hebben nog wel wat zorgen. Zo moeten ze 700.000 euro bij elkaar krijgen om de verhuizing te kunnen financieren en is de verwachting dat de bouwkosten zullen gaan stijgen. Daarom  wordt er nu gezocht naar fondsen, sponsors en donateurs. 

Het is de bedoeling dat de betrokken scoutinggroepen in 2018 kunnen gaan beginnen op de nieuwe locatie. Hoe het terrein er precies uit gaat zien, is in deze fase nog niet duidelijk. ,,We willen duurzame, lage en groene gebouwen, die opgaan in het gebied. We denken aan robuuste, kindvriendelijke blokhutten met een echt scoutinggevoel: natuurlijk en groen’’, aldus Korpel. Scouting Vlaardingen heeft architect Frans Brakkee gevraagd om te helpen met het ontwerp en de inpassing. 

Overigens gaan enkel de scoutinggroepen die aan de Broekpolderweg gevestigd zijn, verhuizen. Het gaat dan om de Marnix van Sint Aldegonde, de Willem de Zwijger/Irene, de Wessel en de Maurits-Vioolgroep. Ook de Scoutshop verhuist mee. De twee andere Vlaardingse  scoutinggroepen, de Allart van Heemstede en de Geuzen (waterscouts), blijven op hun oude vertrouwde locatie. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date