Categorieën

Service

Servicepunt Vrijwilligers slaat plank mis met primeur

Servicepunt Vrijwilligers slaat plank mis met primeur
Nieuws

Servicepunt Vrijwilligers slaat plank mis met primeur

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 25-02-2015
  • Nieuws
Servicepunt Vrijwilligers slaat plank mis met primeur
VLAARDINGEN – Het Servicepunt Vrijwilligers lanceert op 5 maart aanstaande een nieuwe app, ofwel een speciale applicatie voor je smartphone. Hiermee kun je eenvoudig op zoek naar vrijwilligerswerk, een cursus of vrijwilligersklus. In een persaankondiging en op de in de hele stad verspreide folder wordt nogal hoog van de toren geblazen: ,,…de Kick-off van de eerste Vrijwilligers App in Nederland. Vlaardingen heeft hiermee een primeur !’’

Niets is echter minder waar, want er bestaan al langer vrijwilligersapps voor de smartphone. In de regio Utrecht werken ze er al meer dan een jaar mee en ze hebben er zelfs twee. In november 2014 werd voor de stad Utrecht een prijswinnende app gepresenteerd die door tweedejaars studenten van de studie communicatie aan de Hogeschool aldaar is ontwikkeld. In Amsterdam kunnen ze er ook wat van, want daar hebben ze een Layer-app voor vrijwilligerswerk en alles wat daarmee samenhangt. Als je deze app gebruikt in combinatie met je camera op je smartphone dan krijg je waar je ook bent direct te zien waar er vrijwilligerswerk te doen is. Daarnaast werken op kleinere schaal zorginstellingen ook met apps voor vrijwilligers.

Even zoeken loont dus, daar hoefden we eigenlijk niet eens zoveel moeite voor te doen. Natuurlijk zal de Vrijwilligers App in Vlaardingen een aanvulling zijn op de tot nu toe gebruikte manieren om vrijwilligers en vrijwilligerswerk aan elkaar te koppelen en dat is alleen maar prima. De gemeente Vlaardingen is echter niet de eerste en heeft dus geen primeur.