Categorieën

Service

Sinterklaas is in aantocht

Sinterklaas is in aantocht
Nieuws

Sinterklaas is in aantocht

  • Redactie
  • 07-11-2015
  • Nieuws
Sinterklaas is in aantocht

VLAARDINGEN – Nog zeven nachtjes slapen en dan is het zover, dan meert Sinterklaas aan in de Vlaardingse haven om het mooiste kinderfeestje van het jaar te gaan vieren. Hij wordt dit jaar vergezeld door maar liefst 200 zwarte pieten. Om 9.25 uur zal de stoomboot de sluizen invaren, om vervolgens on 9.50 uur aan te leggen bij de Visbank. Hier wordt de Sint verwelkomd door burgemeester Blase. Samen met de drie pietenbands, 200 pieten en alle kinderen vervolgt Sinterklaas naar het Stadhuis waar hij om 10.45 uur nogmaals een warm welkom krijgt. Hier zal Sinterklaas ook het startschot geven voor de Vlaardingse Sint Spelen.

Nieuw: Vlaardingse Sint Spelen

Sinterklaas heeft op 14 november een nieuw initiatief: De Vlaardingse Sint Spelen! De reden dat de goedheiligman hiertoe heeft besloten is om te laten zien dat de Pieten niet alleen goed zijn in cadeautjes rondbrengen en pepernoten bakken, maar ook heel graag bewegen! Net als de Vlaardingse kinderen! 

De Vlaardingse Sint Spelen starten om 11.11 uur in de Fransenstraat en op het Veerplein. Sinterklaas zal het startschot geven voor dit feestelijke evenement, waarbij kinderen o.a. mee kunnen doen met de Sint Loop (om 13.30 uur), klimmen in een 8 meter hoge klimtoren, kunnen hockeyen en voetballen. Om uiteindelijk het heuse Sint Spelen-certificaat te behalen. 

Naast de Sint Spelen is er om 15.20 uur de Meet & Greet met Sinterklaas, de Pietenboerderij, springkussen, verkeerstuin, showprogramma’s, een poppenspeler, medailles knutselen, en nog veel meer.
 

Hogendorplaan & De Loper

Niet alleen zijn er tot 16.00 uur volop Sinterklaasactiviteiten in het centrum van Vlaardingen. Ook brengt de goedheiligman een bezoek aan de winkelcentra De Loper en Van Hogendorplaan. Om 12.00 uur is de Sint te vinden op de Van Hogendorplaan. Om 13.00 uur komt hij aan bij de Loper.