Sloop zeeheldenbuurt

24-12-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Na de sloop van het Mariskwartier, waarbij de nieuwbouw inmiddels vrijwel gereed is, zijn er ook plannen om op termijn (een deel van) de zeeheldenbuurt te slopen. Voor wie niet weet waar dat ligt: tussen de Willem Beukelszoonstraat en de 2-e Van Leyden Gaalstraat. Het gaat om een aantal woonblokken in de Nieuwe Kerkstraat, de Cornelis Houtmanstraat en de Jacob van Heemskerkstraat.

Afgelopen week heeft de gemeente (het college) een intentieverklaring tot sloop afgegeven aan eigenaar en verhuurder Woningstichting Samenwerking, een eerste stap. Het gaat om de woningen gelegen aan de Nieuwe Kerkstraat 28 t/m 58 (even), Nieuwe Kerkstraat 7 t/m 33 (oneven), Cornelis Houtmanstraat 2 t/m 24 (even), Cornelis Houtmanstraat 3 t/m 45 (oneven) en Jacob van Heemkerkstraat 2 t/m 34 (even).

Formeel zal er vanaf 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020 sprake zijn van tijdelijke verhuur van de woningen op basis van de Leegstandwet met de daarbij behorende huurprijs van 67% van de wettelijke maximale huur. Wanneer er precies tot sloop overgegaan zal worden is nog niet zeker. De woningen zullen plaatsmaken voor nieuwbouw.Gerelateerd