Categorieën

Service

Slopers - Krakers : 1 - 0

Slopers - Krakers : 1 - 0
Nieuws

Slopers - Krakers : 1 - 0

  • Herman van Nieuwenhuizen
  • 26-09-2015
  • Nieuws
Slopers - Krakers : 1 - 0
VLAARDINGEN - Afgelopen donderdagochtend vroeg werd een aantal bewoners in de Pieter Karel Drossaartstraat (PKD) opgeschrikt door forse herrie. Een aantal medewerkers van Mol Sloopwerken was bezig zich met geweld toegang te verschaffen tot een pand waar krakers zich hadden gevestigd.

Mol was blijkbaar dus niet blij met de ongewenste bewoners en had ook nog eens een vrachtwagen voor de deur gezet, waar alles volgens omwonenden uit het huis in geladen werd. Verschillende buurtbewoners hebben snel de politie gebeld die met meerdere manschappen toegesneld kwam, voordat de situatie uit de hand kon lopen. De dienders spraken met de groep krakers, die vervolgens het pand rustig verlieten, aldus een woordvoerder van de politie.

Het verhaal ging rond dat Mol het pand gaat slopen. We deden navraag bij de gemeente. ,,Er is geen vergunning afgegeven, voor zover ons bekend’’, aldus een woordvoerder van de gemeente. ,,Als er sprake is van minder dan tien kub, dan is er ook geen omgevingsvergunning nodig. De handelwijze van het bedrijf lijkt ons, zoals beschreven, overigens niet zo netjes’’.

Navraag bij Mol gaf geen resultaat, behalve dan dat aangegeven werd dat het pand van de Vlaardingse Vastgoed Maatschappij is. Toevallig zit die ook aan de George Stephensonweg…in het pand van Mol. We zouden er nog over teruggebeld worden, maar sinds die toezegging hebben we niets meer vernomen van de firma Mol. Inmiddels zijn er hekken tegen de gevel in de PKD gemonteerd om krakers te weren.