Stadslandbouw moet verhuizen

09-06-2015 Nieuws Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Stadslandbouw Van Ruytenburch  aan de Hoflaan ziet het bouwverkeer steeds dichterbij komen. Het duurt dan ook niet lang meer of er moet verhuisd worden. Gisteren werd er nog gepicknickt en er volgen ook nog wel wat maaltijden in de open lucht de komende tijd. Aan het eind van het jaar is het echter over en sluiten op die locatie waar nieuwe woningen gebouwd worden.

Vanaf ongeveer november zal er een nieuwe plek gevonden moeten zijn en er zijn al verschillende opties genoemd; er lijkt een lichte voorkeur om te gaan ‘stadsboeren’  op het terrein van landgoed Hoogstad waar voorheen de bekende dokter Moerman woonde. Er is hier een behoorlijke hoeveelheid te ontwikkelen grond voor de stadslandbouw en tevens opstallen voor de opslag van materialen en werktuigen. Andere opties zijn het terrein van het voormalige Duurzaamheidscentrum aan de Hofsingel, waar minder grond is, maar met de kassen daar kunnen nog veel leuke dingen gedaan worden. Wij dachten zelf aan Vlaardingse aardbeien bijvoorbeeld !

Ondertussen gaan de voorbereidingen voor de MOM en het Steunboerendiner van 27 juni door. MOM, ofwel Maaltijden Op Maandag  is een nieuw eet- initiatief bij de Stadslandbouw en iedereen kan meedoen. Trudy, Ineke en Greetje zijn de drie hobbykoks van de Stadslandbouw  die zoveel mogelijk producten van de akker verwerken tot gerechten die op maandagavonden gezamenlijk (maximaal 16 personen) gegeten worden. De kosten bedragen ongeveer 5 euro per maaltijd. Vooraf kun je je aanmelden bij maaltijdenopmaandag@gmail.com . Wanneer de aanmelding bevestigd wordt, kun je mee eten. De opbrengst komt ten goede aan de kas van de stadslandbouw. Voor actuele informatie ga naar de Facebookpagina van Stadslandbouw Van Ruytenburch  of de Facebookpagina van MOM.

Het genoemde Steunboerendiner vindt plaats op 27 juni. MOM organiseert dit om de lege kas van de Stadslandbouw te vullen. De organisatie ging uit van maximaal 24 deelnemers, maar de lat lijkt hoger gelegd naar 30 gasten. Dat betekent dat er nog enkele plaatsen te vergeven zijn, maar wees er snel bij ! Je krijgt dan wel een diner van 5 gangen in Franse sferen voor 25 à 30 euro per persoon. Aanmelden kan tot vrijdag 12 juni ook bij maaltijdenopmaandag@gmail.com

 Gerelateerd