Stadslandbouw verkoopt weer groenten en bloemen

13-07-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Elke woensdagochtend verkoopt Stadslandbouw van Ruytenburch van 10.00 uur -12.00 uur producten die op dat moment oogstbaar zijn. Klanten kunnen tegen een kleine donatie met een vrijwilliger op het land zelf iets uitzoeken. Op de stadsakker worden groenten, kruiden en bloemen op duurzame wijze verbouwd. Op dit moment worden sla, snijbiet, peterselie, courgette, uien en bietjes geoogst, en binnenkort komen daar aardappelen, knolselderij, wortelen en nog diverse andere groenten bij. Ook is er al een mooi boeket verse bloemen samen te stellen. Behalve op woensdag kan men voor groenten ook terecht op maandagmorgen van 10.00 uur -12.00 uur. Bloemen worden ook op dinsdagavond van 19.00-20.30 uur verkocht. 

De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om de akker in stand te houden en om cliënten van organisaties met een sociale doelstelling zoals de voedselbank, Pameijer en de Springfoundation regelmatig van producten te kunnen voorzien. 

De stadsakker is gelegen op het landgoed Hoogstad aan de Westlandse weg 252 in Vlaardingen. De verkoop is bij de schuur gelijk links van de oprijlaan . 

Stichting van Ruytenburch is in mei 2013 opgericht en wordt volledig gedragen door vrijwilligers. Iedereen met een “groen hart” kan er een bijdrage leveren aan het kweken en planten van gewassen. Voor de één een zinvolle dagbesteding, voor de ander een leerzame activiteit. De stadslandbouw draagt bij aan een aantrekkelijke en duurzame stad. Er ontstaat een ontmoetingsplek voor bewoners. Behalve de stadsakker zijn ook de kindertuinen in Holy en aan de Hofsingel en Mom, Maaltijden op Maandag, onderdeel van Stichting Stadslandbouw van Ruytenburch.Gerelateerd