Categorieën

Service

Stadsspeld voor Agnes van Ardenne

Stadsspeld voor Agnes van Ardenne
Nieuws

Stadsspeld voor Agnes van Ardenne

  • Redactie
  • 18-09-2017
  • Nieuws
Stadsspeld voor Agnes van Ardenne
VLAARDINGEN - Wethouder Bert van Nieuwenhuizen reikte dinsdagavond 12 september de Vlaardingse stadsspeld uit aan Agnes van Ardenne - Van der Hoeven tijdens haar afscheid als voorzitter van de Economische Adviesraad Vlaardingen. Van Ardenne vervulde van 2013 tot 2017 de rol van voorzitter van de Economische Adviesraad Vlaardingen (EAV). In die hoedanigheid heeft zij, samen met de andere leden van de adviesraad, gevraagd en ongevraagd adviezen uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders. Begin jaren ’80 was mevrouw Van Ardenne actief binnen de Stichting Vlaardingen voor Ontwikkelingssamenwerking. Van 1988 tot 1994 was zij gemeenteraadslid in Vlaardingen. In die periode was Van Ardenne tussen 1990 en 1994 wethouder van onder andere de portefeuille Economische Zaken.

Tussen 1994 en 2007 was mevrouw Van Ardenne respectievelijk lid van de Tweede Kamer, staatssecretaris en minister voor Ontwikkelingssamenwerking. Daarna heeft zij diverse internationale functies vervuld. In 2007 is zij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1 oktober wordt ze waarnemend burgemeester van het Gemeente Westland. De Westlandse volgt hiermee Sjaak van der Tak op.


Vlaardingse Stadsspeld

Mevrouw Van Ardenne is iemand die zich jarenlang voor de Vlaardingse samenleving heeft ingespannen. Het college van burgemeester en wethouders kent mevrouw Van Ardenne de stadsspeld toe voor al haar activiteiten voor de Vlaardingse gemeenschap.

De gemeentelijke onderscheiding ‘de Vlaardingse stadsspeld’ kent de gemeente toe aan mensen die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor verenigingen, instellingen, personen of anderszins binnen de samenleving van de stad Vlaardingen.