Stadsspeld voor John Barzilaij

27-12-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vorige week dinsdag verraste burgemeester Annemiek Jetten de actieve vrijwilliger John Barzilaij met een Vlaardingse Stadsspeld. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

John Barzilaij (77 jaar) was ruim 10 jaar actief voor de Stichting Rondvaarten Vlaardingen (SRVV) en hij heeft nu afscheid genomen als voorzitter. Hij was de motor achter vele projecten en hij heeft op een voortvarende manier de belangen van de SRVV behartigd. Samen met anderen zorgde hij ervoor dat er een nieuwe fluisterboot kwam, die beter uitgerust was dan de toenmalige Andante. De SRVV heeft mede door de inspanning John ook buiten Vlaardingen bekendheid gekregen. Hij heeft vooral het educatieve karakter van de organisatie gepromoot.


Overige activiteiten

Verder was John Barzilaij al in de jaren 60 van de vorige eeuw zeer actief binnen de personeelsvereniging van Unilever Research in Vlaardingen. Ook voor de Jeu de Boules Club heeft hij veel vrijwilligerswerk verricht.


Stadsspeld als verdienste

Voor zijn grote en jarenlange inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders John Barzilaij de Vlaardingse Stadsspeld toegekend.Gerelateerd