Stadsspeld voor Peter Zuijdgeest

28-10-2017 Nieuws Redactie

Fotografie: Dennis Wisse

VLAARDINGEN - Op 26 oktober verraste burgemeester Annemiek Jetten de actieve vrijwilliger Peter Zuijdgeest met een Vlaardingse Stadsspeld. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Peter Zuijdgeest (76 jaar) is al vanaf 1988 als vrijwilliger verbonden aan het Vlaardingse Stadsarchief. Hij is vele uren per week actief voor dit archief. Hij selecteert en registreert binnengekomen fotomateriaal samen met andere vrijwilligers. Ook helpt hij regelmatig bezoekers van het Vlaardingse Stadsarchief met het beantwoorden van vragen die zij hebben over de Vlaardingse visserij en maritieme aangelegenheden.


Specialisatie

Zijn specialisatie is dus de Vlaardingse visserij en maritieme aangelegenheden. Hij schreef mee met en publiceerde veel boeken, boekjes en artikelen op het gebied van Vlaardingen en de visserij. Verder heeft hij in en buiten Vlaardingen lezingen gegeven over zijn specialisatie en promoot hiermee de stad Vlaardingen.


Stadsspeld als verdienste voor langdurige inzet

Voor zijn jarenlange inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders Peter Zuijdgeest de Vlaardingse Stadsspeld toegekend. In 2006 ontving hij al een Koninklijke onderscheiding. Hij werd toen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date