Stadsspeld voor Piet Bagchus

18-12-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op maandag 16 december verraste locoburgemeester Bart Bikkers de heer P.C. (Piet) Bagchus met een Vlaardingse Stadsspeld tijdens een oefenavond van muziekkorps Avalance. Deze gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en/of zich langdurig verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

In 1978 werd Piet Bagchus gevraagd om in het bestuur te komen van Vlaardings Muziekkorps De Pijpers (nu Avalance). Hij kreeg daar de PR-functie, was tweede voorzitter en nam ook de jeugdafdeling onder zijn hoede. Tot 2001 is hij bestuurslid gebleven. In 2015 dreigde het doek voor Avalance te vallen, maar onder leiding van opnieuw voorzitter Piet Bagchus is dit voorkomen. Hij was inmiddels erelid van de vereniging geworden. Dit jaar bestaat Avalance 90 jaar en dit is groots gevierd met een concert op het Veerplein. De inwoners van Vlaardingen hebben kennis kunnen maken met het nieuwe Avalance.

Piet Bagchus is vele jaren actief geweest voor de vereniging maar nu is het moment gekomen dat hij het stokje overdraagt aan de jeugd.  Voor zijn inzet voor de Vlaardingse samenleving heeft het college van burgemeester en wethouders hem de Vlaardingse Stadsspeld toegekend.Gerelateerd