Stadsspeld voor Piet Borsboom

04-09-2015 Nieuws Redactie

Bij de Stadsspeld horen ook een oorkonde en bloemen !

VLAARDINGEN - Locoburgemeester Hans Versluijs verraste vanmiddag de hoogbejaarde Piet Borsboom (96 jaar) met een Vlaardingse Stadsspeld. De gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Piet Borsboom heeft een grote bijdrage geleverd aan de Vlaardingse geschiedschrijving. Zijn kennis heeft hij met veel mensen gedeeld en in het Stadsarchief zijn veel waardevolle publicaties en aantekeningen van zijn hand voor het nageslacht bewaard. Zijn verhalen over het werk van vroegere arbeidslieden, hebben bijvoorbeeld een bijdrage geleverd aan de opzet van het Streekmuseum Jan Anderson. In het boekje “De Timmerwinkel” dat is uitgegeven door de Historische Vereniging Vlaardingen beschreef hij zijn werk bij het oude timmerbedrijf van de gebroeders Van Vliet op de Kortedijk. Ook in het programma Oud-Vlaardingen van Omroep Vlaardingen is Piet Borsboom een graag geziene gast.

Al deze verdiensten hebben ertoe geleid, dat het college van burgemeester en wethouders de Stadsspeld aan Piet Borsboom heeft toegekend.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date