Stadsspeld voor Yvonne Batenburg

13-01-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Burgemeester Annemiek Jetten verraste Yvonne Batenburg met een Vlaardingse Stadsspeld tijdens haar afscheid als voorzitter van de stichting Federatie Broekpolder op vrijdag 13 januari. De gemeentelijke onderscheiding is een eerbetoon voor mensen die een opmerkelijke prestatie hebben verricht en zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de Vlaardingse gemeenschap.

Als voorzitter van de stichting Federatie Broekpolder sinds 2006 speelde Yvonne Batenburg een centrale rol en nam zij veel initiatieven binnen dit burgerinitiatief. Vanaf de oprichting in 2006 heeft de Federatie Broekpolder opmerkelijke resultaten geboekt, zoals het ontwikkelen van het Integraal Inrichtingsplan Broekpolder, het realiseren van het natuurgebied De Ruigte en het struinbos Het Klauterwoud.

Inzet met raad en daad


Yvonne Batenburg is al jaren een energieke vrijwilliger die zich graag vol enthousiasme belangeloos inzet voor de publieke zaak. Ook was zij enige tijd actief als gemeenteraadslid. Van 2002 tot 2006 was zij fractievoorzitter van VVD Vlaardingen. In deze periode nam zij onder andere het initiatief voor de Vlaardingse horecaprijs De Uitblinker en de fondsenwerving voor de tsunamislachtoffers in Sri Lanka.

Verder zette Batenburg zich onder meer in voor bewonersbelangen in wijkvereniging De Groene Long, was jarenlang actief in de cliëntenraad van zorgcomplex Drieënhuizen, adviseert de denktank van de Stadsgehoorzaal, zit in de adviesraad van de alumnivereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam en is bestuurslid en vertrouwenspersoon bij het Meldpunt Discriminatie Vlaardingen. In 2016 is zij benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van Museum Vlaardingen.

Stadsspeld als verdienste voor brede en diverse inzet


De tomeloze jarenlange inzet van Yvonne Batenburg is zeer breed en divers. Het college van burgemeester en wethouders kennen haar voor haar verdiensten de Vlaardingse Stadsspeld toe.Gerelateerd