Stap richting sloop en nieuwbouw Museumkwartier gezet

24-10-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Slopen, renoveren en nieuwbouw. Dat gaat de komende jaren gebeuren in het blok panden aan de Westhavenkade en de Vetteoordskade dat aangeduid wordt als het Museumkwartier. Deze week maakte het college bekend dat de concept intentieovereenkomst met projectontwikkelaar BPD (het voormalige Bouwfonds) definitief getekend is. Daarmee is weliswaar de voorbereiding voor de bouw van nieuwe woningen in het gebied nog niet afgerond, maar een eerste stap is er wel mee gezet.

BPD laat op de website www.museumkwartiervlaardingen.nl weten te slopen vanaf de zomer van 2018 en nieuwbouw eengezinswoningen op te leveren in 2021, maar aan dat tijdspad kan nog wel wat veranderen. Allereerst moet onderzocht worden hoe haalbaar renovatie van bijvoorbeeld de Sprij panden is; hebben de elementen te lang vrij spel gehad en moet er misschien toch gesloopt worden?

Wie het wil volgen kan de Bouwapp downloaden, waarmee dit en andere bouwprojecten mee gevolgd kunnen worden. In de app is echter nu nog geen info over de voortgang in Vlaardingen te vinden, dus het zal allemaal wel wat langer duren dan gedacht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date