Start nieuwbouw Leskipand

29-06-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Op vrijdag 29 juni sloegen wethouder Arnout Hoekstra en Marieke Kolsteeg, directeur-bestuurder van Waterweg Wonen, de eerste paal voor het nieuwe pand aan de Hoogstraat 204-206. Aannemersbedrijf Van Zanten Bouw start, in opdracht van SKA Projectmanagement, met de bouw van het pand op de locatie van het voormalig Leskipand. In het gebouw komt op de begane grond circa. 300m²  bedrijfs-/winkelruimte. Daarboven komen 11 sociale huurappartementen die Waterweg Wonen gaat verhuren. 


Samenwerking

“Door deze mooie samenwerking van SKA Projectmanagement, Van Zanten Bouw, Waterweg Wonen en de gemeente maken we nu een eind aan de langdurige leegstand van deze locatie”, vertelt Arnout Hoekstra enthousiast. “Het wordt tijd om de Hoogstraat weer meer uitstraling te geven”. Marieke Kolsteeg vult aan: “Ook wij zijn blij dat wij op deze plek mooie woningen kunnen toevoegen voor jongeren. Daar is echt behoefte aan in Vlaardingen”.


Leegstand

Sinds de sluiting van meubelzaak Leski in de jaren negentig stond het pand aan de Hoogstraat 204-206 leeg. In de jaren daarna is meerdere malen door partijen onderzocht wat te doen met de locatie.


Nieuwbouw

Eigenaar SKA Projectmanagement heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd in het eerdere ontwerp; dit om de ontwikkeling mogelijk te maken en gelijktijdig tegemoet te komen aan de wensen van omwonenden. Tijdens deze procedure kon niet worden voorkomen dat het pand, vanwege instortingsgevaar, in de zomer van 2016 gesloopt moest worden. Het historische witte gedeelte van de gevel wordt in de nieuwbouw in oorspronkelijke staat teruggebracht.


Gerelateerd