Stem voor de gemeenteraad op 21 maart

28-02-2018 Nieuws Advertorial

VLAARDINGEN - De gemeente Vlaardingen roept je op om te stemmen voor de gemeenteraad op woensdag 21 maart 2018. Als je het evenement ‘Stemmen voor de gemeenteraad!’ op Facebook volgt, krijg je tot en met woensdag 21 maart 2018 praktische informatie over de verkiezingen en word je op weg geholpen om je stem te kunnen bepalen.

De slogan van de Vlaardingse campagne is ‘Stemmen? Lekker belangrijk! Best wel, ja’. De gemeente heeft speciaal voor jonge Vlaardingers die voor het eerst gaan stemmen een animatiefilmpje gemaakt, maar het is ook handig voor iedereen die het stemmen eens kort maar krachtig uitgelegd wil krijgen. Het gaat over welke invloed de gemeente op het dagelijks leven heeft en hoe het stemmen voor de gemeenteraad werkt. Bekijk de video!

StemWijzer Vlaardingen
Hulp nodig om je stem te bepalen? Vul dan de StemWijzer Vlaardingen in. Je beantwoordt 29 stellingen met eens, oneens of geen mening. Vergelijk jouw mening met de standpunten van de politieke partijen. De stellingen in de StemWijzer Vlaardingen zijn gebaseerd op de standpunten van de veertien politieke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Vlaardingen.
 
Welke partijen doen mee?
Hier zie je welke veertien politieke partijen in Vlaardingen meedoen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Check hun websites en hun pagina’s op Facebook. Ze vertellen daar volop over hun plannen en ideeën. En als je de kandidaat-raadsleden in actie wilt zien en horen, kun je hier zien aan welke debatten ze meedoen. 

Stempas mee!
Als je mag stemmen voor de gemeenteraad, stuurt de gemeente je een stempas toe. Je kunt dan op 21 maart in elk Vlaardings stembureau terecht. Bewaar je stempas goed, want zonder stempas en identiteitsbewijs kun je je stem niet laten horen. Heb je vragen over het stemmen? Kijk dan hier

Koekje erbij
En… deze keer krijgt iedereen die in Vlaardingen op woensdag 21 maart 2018 komt stemmen ook een koekje op het stembureau. Het koekje is een kletskop, een knipoog naar het woord ‘Lekker’ in de slogan ‘Stemmen? Lekker belangrijk!’ en naar het vele debatteren van politici. Het koekje is ook een aardigheidje om het feestelijke karakter van de verkiezingsdag te benadrukken.

Meer info: www.vlaardingen.nl/verkiezingen

Gerelateerd