Stoere held nog een keer gehuldigd

28-07-2014 Nieuws Redactie

Roana Hollenberg heeft op maandag 28 juli 2014 van burgemeester Bas Eenhoorn de zilveren medaille van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen ontvangen. Ze kreeg deze medaille uitgereikt omdat zij op 5 april jongstleden Delano van Vliet uit de sloot heeft gered.

Roana (12 jaar) en haar vriendje Delano speelden die dag samen in een boom. Delano viel uit de boom en kwam op een betonnen rand terecht. Hij viel daarna bewusteloos in het water. Roana heeft Delano uit het water gered en om hulp geroepen. Hierdoor kon snel de ambulance worden gebeld en veel erger worden voorkomen.

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft in haar vergadering op 16 juni 2014 besloten om Roana te bekronen met een zilveren medaille. De zilveren ‘legpenning’ van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen wordt toegekend aan ‘een ieder die met werkelijk levensgevaar of op een bijzonder kloekmoedige wijze een drenkeling uit het water heeft gehaald’. De onderscheiding wordt sinds 1768 verleend en is daarmee de oudste nog bestaande Nederlandse onderscheiding. Behalve de medaille ontving Roana eveneens een oorkonde en een mooi boeket. Voor haar redding heeft Roana ook op 23 juni jongstleden het Vlaardings Jeugdlintje ontvangen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date