Street Art op het Liesveld

20-09-2017 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Donderdag 21 september is het de Internationale Dag van de Vrede. PAX Ambassade Vlaardingen laat jonge Vlaardingse kunstenaars in winkelcentrum het Liesveld met “Kracht van Verbeelding” Vrede verbeelden. De landelijke Vredesorganisatie PAX zette aan tot deze lokale activiteit, na het succes van Street Art voorbije jaar op het Beursplein in Amsterdam. De resultaten daarvan worden donderdagmiddag ook geëxposeerd op het Liesveld.

Street Art kan een stem voor vrede zijn, goed om die op de Internationale Dag van de Vrede te laten horen. De PAX Ambassade vroeg jonge Vlaardingse kunstenaars tijdens de atelierroute vanuit die gedachte te gaan werken. U kunt komen kijken, én meedoen, zoals bijvoorbeeld twee groepen van ‘t Palet Centrum en enkele leerlingen van Groen van Prinsterer al in de planning hebben Want iedereen kan iets aan Vrede doen !

Tijdens het bezoek aan Street Art kan men met de kunstenaars in gesprek gaan, bijvoorbeeld over wat zij laatste weken zeiden. Eén van hen, Marvin Alonso: ,,Juist in een wereld waarin elke mening snel als aanstotelijk wordt ervaren, is het nodig dat kunst en cultuur op de wereld reageert met als doel de samenleving weer te herenigen, zodat wij samen weer van elkaar kunnen en willen leren’’. En Melanie van Tienen: ,,Vrede is een keuze die je samen maakt. Door je te verbinden met anderen in plaats van elkaar voorbij te lopen. Mijn werk heeft ook te maken met verbindingen aangaan en samen zijn. Vrede betekent voor mij het recht om te zijn wie je bent, je veilig kunnen voelen’’.

Tijdens de Live Painting gaan de kunstenaars aan het werk met het thema vrede: “Dit kan heel dichtbij staan, of juist gaan over de situaties van nu in de wereld’’. Zangeres gitarist Dore Visser treedt ook op: “Ik zing al heel mijn leven en ben nu een aantal jaar bezig met kleine optredens. Ik ben geïnspireerd door oude blues, jazz en rock en speel covers van waar ik mij prettig bij voel en doe dat met liefde waar dat nodig is. Dat doe ik ook bij de live painting – bij street art voor de vrede”..

U bent uitgenodigd om langs te komen, donderdagmiddag tussen 13.00 – 16.00 uur in winkelcentrum Het Liesveld in Vlaardingen.Gerelateerd