Stroom weer terug in de Coornhertstraat

26-06-2020 Nieuws Monique van 't Hof-van de Water

VLAARDINGEN - Sinds 8:30 uur vanochtend hebben de door een langdurige stroomstoring getroffen huishoudens in de Coornhertstraat weer stroom. Een grondploeg van Stedin is vannacht en in de vroege ochtend ter plekke met werkzaamheden gestart. De problemen met de stroomvoorziening zijn volgens de Stedin-monteurs te wijten aan ‘ouderdom’ van de hoofdkabels, die onder en voor de woningen liggen.

Een maand geleden constateerde een bekend loodgietersbedrijf, op hetzelfde rijtje woningen, per toeval een sissende stroomkabel in de kruipruimte. Deze kabel lag te sissen en te vonken naast de gasaansluiting. De loodgieter heeft onmiddellijk omwonenden in veiligheid gebracht en Stedin erbij gehaald. De opvolgende werkzaamheden resulteerden toen in een stroomonderbreking van vijf uur, waarvoor bewoners een compensatievergoeding ontvingen. Ook hier gingen er eerst diverse stroomstoringen aan vooraf voordat men de oorzaak te pakken had.

Bewoners vrezen voor herhaling en maken zich grote zorgen over de staat en veiligheid van de hoofdkabels voor en onder hun woning. De kabels stammen uit 1957 en zijn voorzien van zwarte teermantels. De Stedin-monteurs zouden het ‘oplossen’ door het doorgebrande deel, dat voor de woning ligt,  te vervangen. Gezien de toekomstplannen, waarbij huishoudens van het gas af moeten en veel meer stroom gaan verbruiken, is dit een extra reden om de kabels hier snel te vernieuwen.Gerelateerd