Studenten gaan los in de binnenstad !

02-09-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Circa 50 studenten van het Albeda College starten donderdag 3 september hun studiejaar met een kennismakingsdag in de Vlaardingse binnenstad. Het gaat om studenten van de Mbo-opleidingen Medewerker Marketing & Communicatie en Secretarieel die tijdens deze dag de binnenstad, de ondernemers en elkaar leren kennen. Kennismaken met de binnenstad is belangrijk omdat komend schooljaar de MBO-studenten Marketing & Communicatie opdrachten uit gaan voeren voor de binnenstad en haar ondernemers en zo veel praktijkervaring op gaan doen.

Samen voor de binnenstad

Het Albeda College is samen met onder meer de IKV Ondernemend Vlaardingen een van de partners in de Vlaardingse binnenstad die in juni een samenwerkingsovereenkomst tekenden om de binnenstad te verbeteren. Het doel is een meer aantrekkelijke, levendige en verrassende binnenstad creëren met een gevarieerd aanbod van winkels, horeca, vrijetijdsbesteding, kunst en cultuur, een goede bereikbaarheid en een hoogwaardige inrichting van de openbare ruimte.

Dagprogramma: leuk en nuttig!

De kennismakingsdag start sportief op het Veerplein waar twee fitnessinstructeurs om kwart voor tien ‘s ochtends een workout verzorgen van 30 minuten. Na een spel beklimt de groep de toren van de Grote Kerk om de binnenstad vanuit een verrassend ander perspectief te zien. ’s Middags is er een schoonmaakactie gepland en de studenten gaan een Facebook challenge aan, om minimaal 100 nieuwe likes voor de nieuwe Facebookpagina Binnenstad Vlaardingen, via deze link, te verzamelen. De studenten ’s middags tenslotte ook kennis met de wethouder van Economische Zaken Ruud de Vries, die hen ontvangt in de raadszaal van het Stadhuis. De organisatie van de dag is in handen van kwartiermaker Binnenstad Ronald Huiskens en Coördinator Beroepspraktijkvorming Erne Maat van Albeda College.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date