Supermarkt failliet, geld kwijt?

08-04-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – De coöperatie Vlaardingen Werkt heeft faillissement aangevraagd en de daaronder vallende Super Van Lopik aan de Vetteoordskade is afgelopen weke gesloten. Een domper, niet alleen voor de medewerkers, maar naar verwachting ook voor (een deel van) de klanten. Mogelijk zijn die het geld kwijt dat op de door de Super verstrekte pasjes stond. Raadslid Ingrid Wijker van de SP heeft het college er inmiddels vragen over gesteld.

Ingrid Wijker: ,,Klanten met een aantoonbaar laag inkomen konden een pas aanvragen, en door middel van een opwaardeersysteem in de supermarkt zelf (via een pintransactie) konden zij hun saldo opwaarderen. Bij het krijgen van de pas kreeg men 7,50 euro starttegoed en het opwaarderen zelf was onbeperkt. Dit was voor veel mensen een reden om hun pas goed te vullen, zodat men zeker was over voldoende saldo voor de komende maand. Wellicht ten overvloede, het gaat hier om mensen die elke dag bezig zijn met overleven, een chronisch geldgebrek is hen niet vreemd. Juist bij deze groep pashouders met een hoog saldo op de pas komt de klap van het faillissement hard aan en zij zullen ongetwijfeld deze maand nog in de financiële problemen komen’’.

Wijker brengt dit bij het college onder de aandacht en vraagt of het bereid is de mensen met een saldo tegoed te compenseren. Ze vraagt daarbij ook in kaart te brengen om hoeveel gedupeerden het mogelijk gaat en of het college zich zal inspannen om die groep, eventueel via een bericht van Stroomopwaarts, te bereiken. Wijker doet daarbij de suggestie om de gedupeerden met een bankafschrift te laten aantonen voor welk bedrag zij bij van Lopik hebben opgewaardeerd.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date