Susan Ruiter schildert voor KIKA

02-02-2016 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Beeldend kunstenaar Susan Ruiter is door de Stichting Kika uitgenodigd om samen met BN’ers en (ex) patiëntjes te schilderen voor de kunstveiling die Kika jaarlijks organiseert.

Elk jaar viert Kika haar verjaardag met een feestelijk diner en een unieke kunstveiling. Het thema voor dit jaar is DROMEN, want als je 14 wordt droom je toch het meest over de jaren die komen gaan en wat ze je later zullen brengen.

Susan en Bernicio, die net zijn leukemie overwonnen heeft, hebben een tweeluik gemaakt. Op beide doeken komen de dromen van Bernicio terug, zijn droom om advocaat te worden, zijn liefde voor rappen en kickboksen. Het pak vertegenwoordigd de advocatuur, de teksten zijn van zijn favoriete rapper en de bokshandschoen staan symbool voor zijn vechtlust en liefde voor kickboksen. Het was een hele gezellige middag met een mooi resultaat!

Dit tweeluik en de andere doeken, die gemaakt zijn onder begeleiding van BN’ers, worden op 31 maart tijdens een feestelijk diner in het Stedelijk Museum te Amsterdam geveild. Via de websites kika.nl  / susanruiter.nl  en social media kunt u op de hoogte blijven van de veiling en de opbrengst.

We kijken uit naar deze bijzondere veiling en hopen op een goede opbrengst voor de zo belangrijke onderzoeken naar kanker bij kinderen!

 Gerelateerd