Taakstraf na scheldpartij op burgemeester

15-08-2019 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Vandaag stond een 46 jarige man uit Vlaardingen voor de politierechter in Dordrecht. Eind vorig jaar en begin dit jaar schold hij burgemeester Annemiek Jetten uit op Facebook en gebruikte daarbij de woorden “kutwijf” en “stinkhoer”.

Aanleiding voor deze scheldpartijen, en die van enkele andere Vlaardingers, was het verbod op de vreugdevuren in Vlaardingen. Jetten werd daar volledig voor verantwoordelijk geacht, hoewel het op advies van onder meer de politie was besloten en met instemming van vrijwel de gehele gemeenteraad.

De man werd een taakstraf opgelegd van 16 uur wegens belediging, waarbij de rechter stelde dat hier sprake was van een ernstig gebrek aan respect voor het gezag en onnodig grievend gedrag. Eerder waren al soortgelijke straffen opgelegd aan andere Vlaardingers voor vergelijkbare vergrijpen.

In een eerste reactie noemt raadslid Ron Boers van de fractie Boers op Twitter het gedrag van de veroordeelde Vlaardinger 'puberaal', 'maar net zo puberaal als het doen van aangifte naar aanleiding van de beledigingen'.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date