Te koop: Blokker winkels

12-11-2018 Nieuws Redactie

Het Blokkerfiliaal op het Van Hogendorpkwartier werd in mei 2018 na een make-over feestelijk geopend. Een half jaar later breken alweer onzekere tijden aan voor het personeel.

VLAARDINGEN – Vandaag werd bekend dat de Blokker winkels te koop staan. Na 122 jaar in handen te zijn geweest van de familie die haar naam aan de winkels heeft gegeven wordt er een andere eigenaar gezocht.

In Vlaardingen heeft de winkelketen maar liefst drie filialen: In het centrum aan het Veerplein, op winkelcentrum De Loper en op het Van Hogendorpkwartier. Die hebben zo’n beetje alle drie het afgelopen jaar een ‘make over’ gehad, maar dat heeft hier en in andere filialen nog niet tot een stormloop van klanten geleid.

De Blokker holding heeft een grote reorganisatie achter de rug, waarbij onder meer Xenos, Intertoys en Leen Bakker zijn afgestoten en 130  Blokker-vestigingen werden gesloten. De Big Bazar winkels maken nog wel onderdeel uit van de Blokker Holding. In Vlaardingen zit er op het Van Hogendorpkwartier.                                         

Blokker heeft vooral last van concurrent Action en van webwinkels als Ali Express. In 2017 leed Blokker een recordverlies van 344 miljoen euro.

Gerelateerd