Tenzij ik de vrouw van mijn leven tegenkom!

28-08-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Vandaag kwam de politie tijdens een surveillance in Vlaardingen een bijzondere reiziger tegen. ,,Hij trok gelijk onze aandacht met zijn fiets’’, aldus één van de agenten. ,,Wij stopten omdat wij toch wel erg nieuwsgierig waren naar zijn verhaal. En daar komt tie:

,,Ik ben Maty. Oorspronkelijk kom ik uit Argentinië. Ik ben al 5 jaar op wereldreis op mijn fiets. Tot nu toe heb ik al 80.000 km afgereisd. Ik ben mijn reis begonnen in Zuid-Amerika. Gedurende mijn reis heb ik vele mensen ontmoet en verschillende culturen gezien. Vanuit Panama heb ik mijn reis voortgezet naar Spanje. Achterop mijn fiets heb ik een wereldkaart, waarop mijn reis tot nu toe te zien is. Over 3 jaar wil ik in Australië zijn en over 5 jaar wil ik in Afrika zijn. Tenzij ik de vrouw van leven tegenkom, dan stap ik direct van mijn fiets af en stop ik mijn wereldreis’’.

,,Toen wij vroegen wat Maty van Nederland vond, vertelde hij: ‘It’s really flat’, aldus de agent. ,,Verder vertelde hij dat Nederlanders een groot hart hebben en erg gastvrij zijn. Wij hebben Maty zijn water aangevuld en hem wat extra energie meegegeven met wat lekkers. Wij wilden hem ook een aandenken meegeven namens de politie Nederland. Daarom hebben wij hem een politiebadge en een speciale herinneringsmunt gegeven. Wij zijn trots met deze bijzondere ontmoeting en wensen Maty een veilige en mooie reis tegemoet. Wij hopen dat andere politiekorpsen over de wereld Maty zullen aanmoedigen en steunen.’’

Gerelateerd