Testen Hoekse Lijn zorgen voor oponthoud spoorovergang

01-03-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Gisteren is er al mee gestart en ook vandaag vinden er overdag intensieve testen plaats op de Hoekse Lijn. Hierdoor zijn de overwegen in Vlaardingen op deze dagen met regelmaat gestremd. Bij een afsluiting van een overweg wordt het verkeer omgeleid door middel van borden. Ook worden verkeersregelaars ingezet. De afsluitingen zijn noodzakelijk voor het veilig passeren van de metro in de testfase.

De metro’s op de Hoekse Lijn voeren testen uit met een hogere snelheid en hiervoor moeten de overwegen in Vlaardingen overdag – buiten de spits – met regelmaat worden gesloten. Een afsluiting van een overweg zoals bij de West- en Oosthavenkade duurt ongeveer 10 minuten.

De volledige afsluiting van de overwegen is belangrijk in verband met de veiligheid van alle verkeersdeelnemers. De overweginstallaties, zoals de bomen en waarschuwingslichten, zijn in deze testfase namelijk nog niet in gebruik. Bij afsluiting van de overwegen gaat een adviesroute in voor het autoverkeer. Ook worden verkeersregelaars ingezet. Deze maatregelen worden getroffen om verkeersopstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen. Na het passeren van het metrovoertuig wordt de overweg weer vrijgegeven.

Gerelateerd