Theater te koop

18-09-2018 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Zes jaar geleden opende toenmalig wethouder Jan Robberegt het Merlijntheater aan de Korhoenlaan. Vandaag staat het te koop. Eigenaar, theatermaker en producent Jo Creemers stopt ermee in Vlaardingen.

,,Na ruim 6 jaar met veel plezier werken in en aan het gebouw (het laatste soms met iets minder plezier), zie ik mij thans genoodzaakt, mijn koers drastisch te wijzigen. Met bloedend hart’’, aldus Creemers.

Creemers zag zich al eerder genoodzaakt de koers te verleggen toen hij in 2015 met een forse Onroerend Zaakbelastingaanslag geconfronteerd werd. ,,Helaas zag ik mij genoodzaakt, het overgrote accent van mijn theateractiviteiten te verplaatsen naar Delft. Ik had daarnaast voor het (voormalige) Merlijntheater eind 2015 de bestemming en feitelijk gebruik ervan zodanig ingericht, dat een vrijstelling van toepassing was van deze belasting. Ik maak van de nood dan maar een deugd. De vrijstelling waar het om ging, was die voor kerken en overige, niet-religieuze levensbeschouwelijke stromingen. Het was in zekere zin dus weer een kerkje geworden in 2015’’.

Dat spirituele centrum noemde hij eerst De Gouden Lotus, maar Creemers veranderde al snel de naam in Merlijns Marigold. Ondanks de koerswijziging heeft hij echter zijn theaterdroom, en het realiseren van een centrum in Vlaardingen van waaruit allerlei concerten en workshops werden gegeven, nooit kunnen verwezenlijken.

Volgens het bestemmingsplan is de actuele bestemming ‘maatschappelijke doeleinden’. Voor wie het overweegt aan te schaffen noemt Creemers een richtprijs van zo’n  €254.000. Creemers: ,,Het pand an sich is echter voor veel meer doeleinden geschikt (te maken). Maar het gemeentebestuur moet hier wel zijn goedkeuring aan hechten’’.

Meer info op www.merlijntheater.nl


Gerelateerd