Theodora zoekt met spoed zware jongens en meiden

15-06-2015 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN – Wij hebben de afgelopen dagen bericht over de vaartocht van de 103 jaar oude Hagenaar ‘ Theodora’ van Aldeboarn in Friesland naar Vlaardingen. Een hele tocht maar de laatste paar honderd meter van het Buizengat naar de Polderpoort worden het lastigst. Om de Theodora op haar definitieve ligplaats bij Waterpoort Vlaardingen te krijgen is hulp nodig… veel hulp!

Op woensdag 17 juni vaart de ‘Theodora’ deze laatste etappe. Momenteel is het schip echter te hoog om onder de sluisdeuren en de twee laagste bruggen over de Vaart door te varen. Om de nodige 90cm lager te komen liggen, nodigt de stichting Waterpoort Vlaardingen passagiers die meer wegen dan 90kg van harte uit om mee te varen woensdagavond tussen 19.30u en 21.00u. Volgens berekeningen zijn er zo’n 150 passagiers nodig om het schip diep genoeg te laden. Het schip is weliswaar 21m lang, maar het wordt

toch een volle bak! Gelukkig is het cruciale deel van de vaartocht maar ongeveer 400m lang, dus iedereen kan al snel weer aan dek en genieten van de vaartocht. De organisatie maakt er een mooie happening van en het wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring.

Helpen jij en je vrienden ons om de Theodora naar haar nieuwe ligplaats te varen? Bel 010 - 4602640 of mail info@waterpoortvlaardingen.nl.

 

Uniek varend bezoekerscentrum

De ‘Theodora’ is vorige week door een groep vrijwilligers vanuit het Friese Akkrum naar Vlaardingen gevaren. Het schip is momenteel ongeladen en het voormalige scheepsruim is ingericht als tentoonstellingsruimte. Na een restauratie en herinrichting later dit jaar, wordt de ‘Theodora’ het varend bezoekerscentrum van de Waterpoort Vlaardingen. Het originele schippersverblijf in het achterschip wordt een unieke Boat & Breakfast in het prachtige gebied van de Broekpolder. Dagrecreanten kunnen vanuit de ‘ Theodora’ zelf het water op met gehuurde elektrisch varende sloepen, kano’s en open zeilboten. In het schip komen multimediale presentaties over de Broekpolder, Midden-Delfland en de geschiedenis van de trekvaart.Gerelateerd