Tijdelijke afsluiting afrit Vlaardingen West

04-04-2021 Nieuws Redactie

VLAARDINGEN - Tussen maandag 5 april en woensdag 14 april werkt BAAK een aantal nachten bij de A20 tussen de Vlaardingervaart en de Marathonweg. De werkzaamheden bestaan uit het boren van funderingen voor een portaal dat over de snelweg komt te staan en het aanbrengen van zand.

Om veilig te kunnen werken, zijn afsluitingen van op- en afrit 8 Vlaardingen West noodzakelijk. Dit mag alleen in de avond en nacht als er minder verkeer rijdt. Daarom worden de werkzaamheden uit tussen 21.00 en 05.00 uur uitgevoerd
 
Tussen het Kethelplein en het nieuwe knooppunt Vlaardingen wordt de A20 verbreed van 2x2 naar 2x3 rijstroken per rijrichting. Over de weg plaatst BAAK later portalen waar matixborden en bewegwijzering aan komen te hangen. Bij afrit 8 maakt BAAK tussen maandag 5 en donderdag 8 april de funderingen voor één van de portalen (zie locatie in de afbeelding). Hiervoor worden palen in de grond geboord. Dit geeft minder geluid in de omgeving dan het heien van palen. Tijdens de werkzaamheden aan het portaal is afrit 8 Vlaardingen-West van de A20 in de richting van Hoek van Holland afgesloten. Verkeer op de A20 kan doorrijden en keren bij af- en oprit 7 Maassluis en terugrijden naar afrit 8.

Aanbrengen zand

Van maandag 5 tot en met woensdag 7 april en van maandag 12 tot en met woensdag 14 april wordt zand aangebracht voor de verbreding van de A20 (zie afbeelding). Hiervoor worden machines en vrachtwagens gebruikt. Mogelijk hoort u deze werkzaamheden en ziet u de verlichting van de bouwplaats. Tijdens de werkzaamheden is oprit 8 naar de A20 richting Rotterdam afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. 

Blankenburgverbinding

BAAK legt in opdracht van Rijkswaterstaat de Blankenburgverbinding aan. De nieuwe weg verbindt de A15 en de A20 tussen Rozenburg en Vlaardingen. Meer informatie: www.blankenburgverbinding.nlGerelateerd